Web tasarım ajansı ile çalışmaya başlamadan önce dikkat edilmesi gereken 8 önemli ayrıntı

 Bir tasarım yenilemesi ya da tamamen yeni bir web tasarımı ve yapımı olsun, her aşamada göz önünde bulundurulacak oldukca fazla unsur var. Bu aşamada doğru web tasarım ajansı seçmek oldukca mühim.

İşletmelerin ek olarak özgür web geliştiricileri ve tasarımcıları ile çalışmak ya da bir web tasarım ajansı ile çalışmak içinde ki kararlarını vermeleri gerekmektedir.

Bu oldukca mühim bir karar, şundan dolayı güveninizi – ve bütçenizi – başkalarının eline veriyorsunuz. Dijital pazarlama başarınız, satın alan adaylarınız ve kârınız web sitenizden direkt etkilenir. Bu mevzuda sizin için en doğru sonucu vermelisiniz.

İşletmenizin yepyeni bir internet sayfasına ihtiyacı olup olmadığından güvenilir değil misiniz? Neye İhtiyacınız Var?

İzmir Web Tasarım Ofisi olarak, potansiyel bir ortağın projesini devamlı dikkatlice gözden geçiririz ve doğru uygun olup olmadığımızı onlara bildiririz. Ne de olsa, tatminkar olmayan bir işle sonuçlanan uyumsuz bir projeyi benimseme ajansımızın itibarına zarar verir.

Size destek olacak bir yazı hazırladık. İşte web tasarım ajansı yada özgür çalışanlar ve tasarımcılar içinde seçim yaparken göz önünde bulundurmanız ihtiyaç duyulan 9 mühim şey.

WEB TASARIMI PROJE GEREKSİNİMLERİNİZ NELERDİR?

Mahalli web tasarım ajanslarını araştırmaya başlamadan ilkin ihtiyacınız olan şeyleri açıkça belirlemeniz gerekir. Projenizin ölçeği ve karmaşıklığı ne tür bir web tasarım ajansı ile çalışacağınızı etkileyecektir.

Karmaşık, hususi iş ve teknoloji entegrasyonları gerektiren büyük bir tekrardan tasarım yada yepyeni bir yapı arıyorsanız, bu arama sonuçlarınızı etkileyecektir. E-ticaretten toplumsal medyaya ve e-posta entegrasyonlarına, hususi formlara, coğrafi konum içerik filtrelemeye ve hususi düzenlere kadar – bu ayrıntıların tümü birlikte emek vermeyi planladığınız web tasarım ajansı yetkililerine sunulmalıdır.

NE KADAR ZAMANA İHTİYACINIZ VAR?

Genel vakit çizelgesi son aşama mühim olsa da, bununla birlikte eleştiri olan ekibinizin ajansınız yada yüklenicilerinizle beraber çalışabilmesidir.

İletişim, incelemeler, onaylar, içerik toplama ve toplantılar, web tasarım ve geliştirme süreçlerinin tipik parçalarıdır. Siz ve iç ekibinizin bu mevzularda ne kadar vakit emek harcaması gerektiği kesinlikle ortaklığınızı etkileyecektir.

Bir web tasarım ajansı, bu süreci ekibi ile iyi organize ederek bu süreyi kısaltır. Özgür çalışan web geliştiricileri ve tasarımcıları her aşamada, bilhassa tasarım ve geliştirmeyi değişik kişilerden kullanıyorsanız daha çok zamana gereksinim duyulabilir. Bir ajans yada yüklenicinin deneyimi ne kadar fazlaysa, süreç o denli verimli olacaktır.

ADRESLERİ NEREDE?

Konum, konum, konum! Her insanın değişik bir saat diliminde olması sebebiyle, her yazışma ve onayın günlerce sürmesinden daha fena bir şey yoktur. Yurtdışından bağımsız freelancer kiralamak cazip gelse de, tutum edilen para hayal kırıklığına değmeyebilir.


Özgür çalışanlar hakkaten özgür çalışır. Mesai saatleri içinde bir toplantı planlamak zor olsa gerek. Devamlı iletişimde olmanız ihtiyaç duyulan bir projede problemler yaşayabilirsiniz.

WEB TASARIM SÜRECİ NEDİR?

Süreç, iş akışını düzenleyen şeydir ve hedeflerin ve son tarihlerin karşılanmasını sağlar. Hangisiyle emek vermeyi seçerseniz seçin, işlemlerini iyi anladığınızdan güvenilir olun.Büyük projeler için bir vakit çizelgesi alabilmeniz gerekir, böylece ne kadar bekleyeceğinizi ve incelemeler ve onaylar için kendi uygunluğunuzu planlayabilirsiniz.

HANGİ WEB TASARIM VE GELİŞTİRME HİZMETLERİ DAHİL?

İster bir yenileme ister tam bir tekrardan tasarım ihtiyacınız olsun hangi hizmetlerin dahil bulunduğunu tam olarak bilmeniz icap ettiğini anlatmaya gerek yok.

Birden fazla hizmet sunan bir web tasarım ajansı ile çalışmak – web tasarımı, geliştirme, SEO ve içerik stratejisi ihtiyacınız olan şeyi tek bir çatı altında toplar. Özgür çalışanlar ile yola devam ettiğinizde bu gereksinimleri birden fazla kişiden sağlamanız gerekebilir.

MALİYET NEDİR VE BÜTÇENİZ NEDİR?

Bir web tasarım ajansı yada özgür çalışan ile çalışmaya başlamadan ilkin, hem en yüksek maliyeti hem de uzun vadeli kıymeti dikkate almayı ihmal etmeyin.

Ne kadar harcayabilirsiniz?

İş saati bazlı bir ödeme mi yapacaksınız yoksa belirli bir bütçe var mı?

Süre içinde beklenmedik gecikmeleri, tatminkar olmayan emek harcamaları ve süreçteki öteki aksaklıkları kapsayan bir sözleşme maddesi var mı?

Hangi hizmetler fiyata dahildir ve proje tamamlandıktan sonrasında bakım ve destek hizmet veriyorlar mı? Ihmal etmeyin ufak hata düzeltmelerinden, arama sıralamanızı etkileyen eleştiri güvenlik güncellemelere kadar, siteniz tasarım ve yapım aşamaları dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan canlı bir varlıktır.

PROJEYİ KİMLER YÜRÜTECEK?

Bu iş, birkaç haftadan birkaç aya kadar sürebilecek bir emek verme ilişkisidir, bu yüzden sıhhatli olması gerekir!İletişim ve toplantılara ekibinizden kimler katılacak?

Projenin planlandığı benzer biçimde ilerlemesini sağlamak için her iki taraftaki temas noktalarının iyi bir ilişki kurması önemlidir. Karşılıklı bir saygı ve anlayış, bilhassa beklenmedik bir durumda, projenin yönlendirilmesine destek olacaktır.

Karşı tarafta kimler olacak? Eğer bir web tasarım ajansı ile çalışacaksınız projeniz ile kim yada kimler in ilgileneceğini öğrenin.

ÖNCEKİ ÇALIŞMALARI: REFERANSLAR

Potansiyel bir web tasarım ortağının referanslarını incelemek için daima vakit ayırmalısınız . Bir web tasarım ajansı yada özgür çalışanın portföyünü incelerken nelere dikkat etmeniz gerektiğine dair en iyi önerilerimiz:

Proje sayısı – Uzun yıllara dayanan deneyimleri var mı, yoksa yeni mi başlıyorlar? Tamamlanan projelerinin tümünü çevrimiçi olarak yayınlanmamış olabilirler, bu yüzden sormakta çekinmeyin.

Projelerin ölçeklendirilmesi – Büyük projelerde çalışmışlar mı? Emek harcamaları esneklik ve çeşitlilik gösteriyor mu?

Güzel duyu – İçgüdüsel olarak tam olarak istediğiniz benzer biçimde görünen internet sayfalarını yapmışlar mı diye arasanızda, değişik müşteriler için iyi mi çözümler ürettiklerini görmek için değişik sayfa öğelerine bakın.

Hizmetler ve kabiliyetler – Tamamlanan sitelerinin teknik gereksinimleri nelerdi ve bu tarz şeyleri iyi mi sağladılar? Tasarımlar şablonlardan mı yoksa orijinal mi? Geliştirdikleri ve entegre ettikleri özelleştirilmiş yazılım örnekleri var mı?

Süreç – Sürecin önemini yeterince vurgulamalıyız. İşlemleri saydam mı ve tamamlanan projelerinde ne kadar süre harcamışlar?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Google’da sıralamanızı yükseltmek için 3 yol

WordPress Hakkında Doğru Bildiğiniz Yanlışlar

WEB SİTENİZİ 2019’A HAZIRLAMAK İÇİN 5 İPUCU