E Ticaret Sitesi Nedir?

 

Tecim mal yada hizmetin satınalınması ve satılması işlemlerine verilen genel bir isimdir. Bu işlemin elektronik olarak, web üstünde yapılması ile E-Tecim ortaya çıkarmıştır.

E Tecim, mevcut işinizin web üstüne taşınmasıdır. Bu şekilde E-Ticaretin ana hedefi, ticari işlemlerin web üstünde en kolay, süratli, verimli ve güvenli şekilde yapılmasıdır. Ürün ve hizmetlerin online katalog olarak müşteriye sunumu, siparişin kolay adımlarla gerçekleşmesi, ödeme işlemlerinin kolay ve güvenlik içinde olması ve ürün ya da hizmetin en süratli şekilde müşteriye ulaştırılması E-ticaretin temelini oluşturur. Kısacası e-ticaret, bir firmanın iş yapma imkanlarını bulunmuş olduğu kent yada kapı müşterisi formatından çıkararak, 7/24 kesintisiz hizmet sunumu içinde tüm dünyaya sunmasıdır. E-ticaret sitelerinin amaci ürün/hizmet maliyetlerini düşürerekmek ve müsteriye sunulan hizmetin standardını iyilestirmektir.

E-ticaret yeni bir iktisat anlayışı değildir.

Yeni iktisat yoktur, tek bir iktisat vardır. Yeni olan iş modelleridir.

Yeni iş modellinde, e-ticaretin ilk adimları büyük bir iş stratejisi olarak ortaya çıkmaktadır. E tecim İzmir web tasarım Teknoloji ve telekomünikasyon sistemlerindeki gelismeler ile ticaretin yapilma seklini değiştiren yeni uygulamalara yol açmıştır. Değişik büyüklükteki bir oldukca şirket e-ticaret stratejisini ya baslatmis durumdalar ya da oldukca yakin bir zamanda bu adımı atmayı planlamaktadır.

Müşterilerden gelen ürün ve hizmet arzındaki artış, iş dünyasındaki rekabeti genel ölçekte zorlaştırmıştır. İşadamları buna uyum sağlamak için organizasyonlarını ve emek harcama tarzlarını değiştirerek, firma-müşteri-tedarikçi arasıdaki engelleri web ve e-ticaret ile kaldırarak saydam bir yapıya geçme adımlarını atmaktadırlar. E-ticaret son yillarda dikkatleri üstüne çekmesine karşın, 20 yildan beri çesitli sekillerde varligini sürdürmektedir. Kredi karti kullanımının artması ve telefon bankacılığının gelişmesi e-ticaret yaygınlaşmasına yön vermistir.

E-Tecim sistemlerinin uygulanması ile şirketinizin ölçülebilir bir halde, ne kazanç sağladığını ve şirketinize ne yararlar getirdiğini belirlemenize destek olacaktır.

E-Tecim siteleri satıcı ve alan kişi içinde kağıt ve iş gücüne dayalı ilişkiyi tümüyle değiştirmektedir. E-Tecim siteleri yalnız başına ticari informasyon alışverişini standart hale getiren bir metod'dur. Fakat bu gelismelerden hiçbirisi tek basina Web kadar e-ticaretin gelismesinde büyük bir rol oynamamıştır.

Web teknolojisi, hizmetler sektöründe global tecim üstünde derin bir etkiye haizdir. Bilgisayar yazılımı, eglenceye dönük ürünler (Filmler, videolar, oyunlar, müzik ses kayitlari), enformasyon hizmetleri (Veri tabanlari, online gazeteler), teknik enformasyon, ürün lisanslari, finansal ve ustalaşmış hizmetler (Is ve teknik danismanlik, muhasebe, mimari tasarim, hukuki danismanlik, gezi hizmetleri vs.) elektronik ortamda yapilmaktadir. Bu ticari islemlerde arti deger online olarak gerçeklesmektedir. Global enformasyon altyapisi, yeni ticari islem sekillerini kolaylastirip, maliyetlerde trajik düsüslere yol açarak, hizmetlerde ve diger alanlarda, ticareti kökten degistirmek potansiyeline haizdir.

E-Tecim ile daha esnek yapıya kavuşan, tedarikçileri ile daha yakın çalışan, müşterilerinin beklenti ve gereksinimlerine daha süratli yanıt veren firmalar da, global ölçekte değişiklik yaşamaktadır. E-Tecim, firmalara en iyi tedarikçiyi seçme ve tüm dünyaya satış yapma imkanı sunmaktadır.

E-ticaret'in emek harcama şekli şöyledir :

  • Online alan kişi, web üstünden satıcının e-ticaret sitesine girer.
  • Burada bir ürün satın almak istediğine karar verir ve kendisi hakkında verdiği tüm bilgilerin şifrelendiği "Transaction Server"a yönlendirilir.
  • Siparişini onayladığı anda, bilgiler net üstünden hususi bir geçiş kanalıyla ödemeyi icra eden yada ödemeyi teslim alan bankaların bu işlemi onayladıkları yada reddettikleri Network işleme mekanizmasına ulaşır. Tüm bu işlemler 5-7 saniyeden fazla sürmez.
  • Günde bir kaç sipariş alan satıcılardan, binlerce sipariş alan satıcılara kadar değişik gereksinimleri karşılayacak şekilde değişik ödeme sistemleri vardır.
  • SSL "Secure Socket Layer" (Güvenli Soket Katmanı) yardımıyla e-ticaret güvenli bir hale gelmiştir.

Siz de bu yeni iş modeli içinde yer almak için e-ticaret sitesi yaptırmayı düşünün. doğal olarak ki siz düşünürken bir çok şahıs bu adımı atıyor olacaktır...

İzmir web tasarım ajansı olarak size uygun paketlerimizin olduğuna inandığımız için e-ticaret sitesi paketlerimizi incelemenizin de faydası olacağını düşünüyoruz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Google’da sıralamanızı yükseltmek için 3 yol

WordPress Hakkında Doğru Bildiğiniz Yanlışlar

WEB SİTENİZİ 2019’A HAZIRLAMAK İÇİN 5 İPUCU